12 Ocak 2012 Perşembe

Meyva Fidanı Dagıtımı

        Sevgili tıhmınlılar ; Kaymakamlık bu sene meyve fidanı dagıtıyor Fidanların fiatı çok cüzii miktarda  duydugum kadarıyla Elma Kayısı Badem  başka varmı bilmiyorum ama çok ucuza mal oluyor. Bunların içinden bana göre getirisi fazla olan Badem ve Elma Ancak daha önce badem dikip yetiştiren Degerli köylümüz Hamza Mum un beyanına göre bademin çok verimli ve kaliteli oldugunu  Fazla su istemeyen yabani hayatta bile yetişen olgunlaştıktan sonra saklaması (muhafazası )kolay çürümeyen kokmayan  piyasası olan  kilosu 15  TL civarında satılan bir cerez oldugunu  özellikle köyde oturmayıp  köyde atıl vaziyette boş arazilerine dikerlerse bakımı kolay oldugundan güzel bir yan gelir olacagını beyan etmiştir ben duydum sizlerede duyuruyorum ..iyi bereketli mahsuller diliyorum.       Not: : bu sene olmazsa gelecek seneye kaçırmamanız tavsiye edilir. Elmadan yöremizin elması olan TATOV elması çok aranıyor ve tutuluyor neslinin devamı için yöremizin elmalarının bu yönde aşılanması tavsiye edilir... Bahçeiçi.

1 yorum:

Ramazan Karaseki dedi ki...

Bunu söylediğin çok iyi oldu abi seneye Allah izin verirse bahçeyi yeniden ağaçlandırıcaz badem çok iyi bi fikir.Osman dedemin zamanında dikilen kaysı ağaçları bakımsızlıktan içleri çürüdü.

VEFAT ....Köyümüz eşrafından Adanada ikamet eden,merhum Hasan Yıldırım ın kardeşi,Hayrullah,Bekir,Ramazan ve Ömer Yıldırım ın abisi Mustafa...